"A mágia annak tudománya és művészete, hogy a változásokat az akarattal összhangban hozzuk létre." (Aleister Crowley)Bemutatkozás


A magazin 2021. januárjában indult, Osara LaMort gondozásában. Osara Berkano Wicca főpapnő és Thelemita; kutatási területei hosszú évek óta magukban foglalják a ceremoniális mágiát. Emellett az Ordo Templi Orientis Pure Will Encampment elnevezésű csoportjának vezetője (Amszterdam, Hollandia) és az Ecclesia Gnostica Catholica felszentelt papnője.

Az Astherion magazin olyan dologra vállalkozik, melyre Magyarországon eddig csak elvétve történt kísérlet: hogy a klasszikus ceremoniális mágia témakörében publikáljon alapos kutatómunkával alátámasztott cikkeket. Széles kört ölel fel ez a terület; a grimoire hagyományoktól a hermetizmusig, az alkímiától a talizmánokig, a kabbalától a mágikus rituálékig. Tervezzük klasszikus szövegek fordítását éppúgy, mint elemzéseket, értekezéseket, különböző rendszerek ismertetéseit is.
A magazin negyedévente jelenik meg, letölthető pdf formátumban. Az illusztrációk egy része külön helyet kap a Galériában.

Vissza